بررسی کلی
کمردرد یکی از شایع ترین دلایلی پزشکی است که افراد برای درمان آن به پزشک مراجعه می کنند و حتی برخی از افراد از روی این مشکل شغل خود را از دست می دهند و این مشکل اصلی ترین دلیل ناتوانی در سراسر جهان است. اکثر افراد حداقل یک بار درد کمر را تجربه کرده اند.
خوشبختانه، شما می توانید برای جلوگیری و یا تسکین درد قسمت های مختلف کمر اقداماتی را انجام دهید. اگر پیشگیری درست انجام شود، درمان های خانگی ساده و متناسب با بدن طی چندین هفته باعث بهبود عملکرد می شود. برای درمان درد کمر به ندرت نیاز به جراحی است.
کمردرد:
”اصطلاحی کلی است که برای توصیف طیف گسترده ای از علائم جسمی به کار می رود. سیاتیک نوع خاصی از کمردرد است و خوشبختانه به دلیل علائم منحصر به فرد ، شناسایی و درمان آن بسیار ساده است.
فیزیوتراپی برای تسکین علائم درد کمر ، درد سیاتیک ، آرتریت و سایر شرایطی که باعث درد شما می شود ، می تواند با شما همکاری کند. اگر می خواهید در مورد چگونگی خدمات فیزیوتراپی در تسکین درد کمر بدانید ، با ما تماس بگیرید.
کمردرد ممکن است در هر نقطه در امتداد ستون فقرات (از قسمت انتهایی ستون فقرات شما تا پایه گردن شما ) رخ دهد. کمردرد می تواند طولانی مدت (مزمن) یا یک مشکل کوتاه مدت (حاد) باشد که پس از چند روز از بین می رود. سه طبقه بندی اصلی وجود دارد که برای توصیف درد کمر استفاده می شود:
مراجعه به درد:
این درد کسل کننده است که می تواند شدت آن متفاوت باشد و حتی ممکن است به قسمت های مختلف کمر منتقل شود. این بیماری ممکن است در اثر صدمه ساختاری یا بیماری دژنراتیو دیسک های ستون فقرات ایجاد شود.
درد حاد:
این نوعی از درد است که می تواند ناشی از فشار در عضلات کمر باشد. درد محوری همچنین می تواند کسل کننده و دردناک باشد و ممکن است در مواقع مشخصی از روز بیاید و برود.
درد خاص:
فشرده سازی دیسک ، التهاب یا سایر مشکلات باعث می شوند که یک ریشه عصب نخاعی “محکم” بماند. این باعث درد در امتداد ریشه عصبی می شود ، که می تواند در امتداد بازوها یا به سمت پاهای شما گسترش یابد. سیاتیک همیشه به عنوان درد رادیکولار طبقه بندی می شود.
درد سیاتیک
عصب سیاتیک طولانی ترین عصب در بدن شما است. از ناحیه ستون فقرات منشاء گرفته می شود ، جایی که به دو اعصاب بلند تقسیم می شود که از هر طرف به پاهای شما کشیده می شوند. درد شدید و خشن ناشی از سیاتیک می تواند در برخی موارد تا انتهای عصب سیاتیک تا پای شما گسترش یابد. سایر علائم سیاتیک می تواند شامل بی حسی ، سوزن سوزن شدن یا ضعف در پا باشد. دیسک فتق ، خلط استخوان یا سایر مشکلات ساختاری معمولاً علت سیاتیک است.
تسکین درد سیاتیک در فیزیوتراپی
ما از تصویربرداری تشخیصی استفاده خواهیم کرد تا سعی کنیم منبع دقیق درد کمر یا سیاتیک شما را مشخص کنیم. این به فیزیوتراپی شما اجازه می دهد تا بهترین روش درمانی را برای مشکل خاص شما طراحی کند.
درمان های فیزیکی برای کمردرد و سیاتیک می تواند شامل ترشح میوفاسیال باشد – نوعی ماساژ درمانی برای تسکین فشار نخاعی و سایر روش های دستی درمانی.
بهترین متخصص کمر درد
بهترین متخصص کمر درد می تواند حرکات و تمرینات خاصی را برای رسیدن به کاهش درد کمر به شما یاد دهد. تکنیک های ما در فیزیوتراپی همچنین می تواند باعث تسکین درد آرتریت ، صدمات ورزشی ، صدمات ناشی از کار و سایر شرایطی شود که باعث درد شما می شود. برای تنظیم اولین قرار ملاقات امروز با ما تماس بگیرید!
اگرچه درد همراه با سیاتیک می تواند شدید باشد ، اما اکثر موارد در طی چند هفته با درمان های غیر جراحی برطرف می شوند.
دردی که از ستون فقرات تحتانی (کمر) شما به سمت باسن و پایین عقب پای شما تابیده می شود ، مشخصه سیاتیک است.
درد می تواند به طور گسترده ای متفاوت باشد ، از یک درد خفیف گرفته تا احساس تشدید ، احساس سوزش یا احساس دردناک. گاهی اوقات می تواند احساس شوک الکتریکی ایجاد کند. هنگام سرفه یا عطسه می تواند بدتر شود و نشستن طولانی مدت می تواند علائم را تشدید کند. معمولاً فقط یک طرف بدن شما تحت تأثیر قرار می گیرد.
سیاتیک خفیف معمولاً با گذشت زمان از بین می رود. اگر اقدامات خودمراقبتی نتواند علائم شما را کاهش دهد یا اگر درد شما بیش از یک هفته ادامه داشته باشد ، با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر شما درد ناگهانی و شدیدی در ناحیه کمر یا پا و بی حسی یا ضعف عضلانی در ساق خود دارید این درد به دنبال یک آسیب شدید است که در کنترل روده یا مثانه خود مشکل دارید.
دیسک فتق چرخش استخوان روی ستون فقرات است. سیاتیک هنگامی رخ می دهد که عصب سیاتیک ، معمولاً توسط دیسک فتق در ستون فقرات شما یا با رشد بیش از حد استخوان (چرخش استخوان) بر روی مهره ها قرار گیرد. به ندرت ، عصب می تواند توسط تومور فشرده شود یا در اثر بیماری مانند دیابت آسیب ببیند.
عوامل خطر برای سیاتیک شامل موارد زیر است:
سن:
تغییرات مربوط به سن در ستون فقرات ، مانند دیسک فتق و خلط استخوان ، شایع ترین دلایل سیاتیک است. چاقی: با افزایش استرس بر روی ستون فقرات ، وزن اضافی بدن می تواند در تغییرات ستون فقرات که باعث تحریک سیاتیک می شوند ، کمک کند. شغلی که شما را مجبور به پیچاندن پشت خود ، حمل بارهای سنگین یا رانندگی وسیله نقلیه موتوری برای مدت طولانی می کند ممکن است در سیاتیک نقش داشته باشد.
نشست طولانی مدت:
افرادی که به مدت طولانی می نشینند یا سبک زندگی کم تحرکی دارند ، بیشتر از افراد فعال به احتمال زیاد دچار سیاتیک می شوند. دیابت: این حالت که در نحوه استفاده بدن از قند خون تأثیر می گذارد ، خطر آسیب دیدگی عصبی را افزایش می دهد.
طبق اعلام موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی (NINDS) ، کمردرد شایع ترین علت ناتوانی ناشی از شغل است. حداقل 60درصد ازافراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه خواهند کرد. بیشترین درد کمر در نتیجه صدمه است ، از جمله فشار عضلات ناشی از حرکات ناگهانی یا مکانیک بد بدن در هنگام بلند کردن اجسام سنگین.
کمردرد همچنین می تواند نتیجه برخی بیماری ها باشد ، مانند:
سرطان نخاع، پارگی یا فتق دیسک، دیسکاتیو، عفونتهای ستون فقرات
کمردرد حاد می تواند در هر جایی از چند روز تا چند هفته ادامه یابد ، در حالی که کمردرد مزمن دردی است که بیش از سه ماه طول می کشد.
کمردرد به احتمال زیاد در افراد بین 30 تا 50 سال رخ می دهد. این تا حدودی ناشی از تغییراتی است که با افزایش سن در بدن رخ می دهد. با بزرگتر شدن ، میزان مایعات بین مهره ها در ستون فقرات کاهش می یابد.
این بدان معناست که دیسک های ستون فقرات راحت تر سوزش را تجربه می کنند. شما همچنین مقداری از عضلات خود را از دست می دهید ، که باعث می شود کمر در معرض آسیب دیدگی باشد. به همین دلیل تقویت عضلات کمر و استفاده از مکانیک خوب بدن در پیشگیری از کمردرد مفید است.
علائم کمر درد
علائم و نشانه های کمردرد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد عضلانی
- درد به صورت ضربه ایی
- دردی که تا پایین پا کشیده می شود.
- دردی که با خم شدن ، بلند کردن اجسام، ایستادن یا راه رفتن بدتر می شود.
- دردی که با استراحت بهبود می یابد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
معمولاً طی چند هفته ، کمردرد به تدریج در منزل و مراقبت از خود بهبود می یابد. اگر در آن زمان حال شما بهبود نیافت ، به پزشک مراجعه کنید.در موارد نادر ، کمردرد می تواند یک مشکل جدی پزشکی باشد. اگر کمر درد دارید فوراً به پزشک مراجعه کنید. این مشکلات جدی شامل موارد زیر است:·
ایجاد مشکلات روده و یا مثانه·
تب کردن·
زمین خوردن، احساس ضربه به پشت و یا آسیب های دیگر
در صورتی که کمر درد و مشکلات زیر را دارید با بهترین متخصص کمر درد تماس بگیرید:
1. درد شدید کمر که با استراحت بهبود نیابد.
2. پخش شدن درد در هر دو پا
3. احساس ضعف ، بی حسی یا سوزن شدن در یک یا هر دو پا
4. کاهش وزن غیرقابل
توضیح همچنین ، اگر بعد از 50 سالگی برای اولین بار دچار کمردرد شدید ، یا سابقه ابتلا به سرطان ، پوکی استخوان ، استروئید یا استفاده بیش از حد از دارو یا الکل را دارید ، به پزشک مراجعه کنید.
دلایل کمر درد
کمردرد به صورت ناگهانی ظاهر می شود و بیشتر از شش هفته طول نمی کشد ( حاد) این مشکل می تواند بر اثر بلند کردن یک جسم سنگین رخ دهد. کمردردی که بیشتر از سه ماه طول بکشد ( مزمن) دردی کمتر از درد شرایط حاد را دارد.
کمردرد اغلب بدون دلیل ایجاد می شود و پزشک شما می تواند با آزمایش یا یک تصویربرداری تشخیص دهد.
شرایطی که معمولاً با کمردرد در ارتباط است شامل موارد زیر است:
فشار بر عضله یا رباط
بلند کردن اجسام سنگین یا تکرار حرکات ناگهانی می تواند عضلات کمر و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. اگر در وضعیت بدنی نامناسبی قرار دارید ، فشار مداوم در پشت شما می تواند باعث اسپاسم دردناک عضلات شود.
به دلیل فعالیت بیش از حد ، عضلات و رباط ها در قسمت پشت می توانند کشش یا پارگی داشته باشند. علائم آن شامل درد و سفتی در ناحیه تحتانی کمر و همچنین اسپاسم عضلانی است. استراحت و فیزیوتراپی درمانی برای این علائم هستند.
دیسک های شکسته یا پاره شده
دیسک ها به عنوان کوسن بین استخوان ها (مهره ها) در ستون فقرات شما عمل می کنند. مواد نرم داخل دیسک می تواند برآمدگی یا پارگی داشته و روی عصب فشار وارد کنند. با این وجود ، بدون درد کمر می توانید دیسک شکاف یا پارگی داشته باشید.
بیماری دیسک غالباً بطور اتفاقی که در اسکن اشعه ایکس مشخص می شود. دیسک های پشت کمر مستعد آسیب هستند. این خطر با افزایش سن افزایش می یابد. قسمت خارج دیسک می تواند پارگی یا فتق کند.
دیسک فتق ، که به عنوان دیسک لغزش یا پارگی نیز شناخته می شود ، هنگامی رخ می دهد که غضروف اطراف دیسک بر روی نخاع یا ریشه های عصبی فشار وارد کند. کوسنی که بین مهره های ستون فقرات قرار دارد خارج از وضعیت طبیعی خود است.این می تواند در خارج شدن از نخاع و از طریق استخوان های مهره منجر به فشرده سازی ریشه عصب شود.
آسیب دیسک معمولاً بعد از بلند کردن چیزی یا پیچاندن کمر به طور ناگهانی اتفاق می افتد. برخلاف فشار کمر ، درد ناشی از آسیب دیسک معمولاً بیش از 72 ساعت طول می کشد.
تنگی کانال نخاعی
تنگی ستون فقرات هنگامی است که ستون فقرات باریک می شود و باعث فشار به نخاع و اعصاب ستون فقرات می شود.
تنگی ستون فقرات بیشتر به دلیل تخریب دیسک بین مهره ها است. نتیجه آن فشرده سازی ریشه های عصبی یا نخاع توسط اسپورهای استخوانی یا بافت های نرم مانند دیسک ها است.
فشار روی اعصاب نخاعی باعث علائمی از قبیل:
ممکن است این علائم را در هر جای بدن احساس کنید. بسیاری از افراد مبتلا به تنگی نخاعی متوجه می شوند که علائم آنها هنگام ایستادن یا راه رفتن بدتر می شود.
آرتروز
استئوآرتریت می تواند کمر را تحت تأثیر قرار دهد. در برخی موارد ، آرتروز در ستون فقرات می تواند منجر به تنگ شدن فضای اطراف نخاع شود ، شرایطی به نام تنگی نخاع.
بی نظمی های اسکلتی
وضعیتی که در آن ستون فقرات شما به طرفی (اسکولیوز) منحرف می شود ، می تواند منجر به کمردرد شود ، اما به طور کلی تا سنین میانسالی نیست.
پوکی استخوان
اگر استخوانهای شما متخلخل و شکننده شوند ، مهره های ستون فقرات شما می توانند شکستگی های فشاری ایجاد کنند.
عوامل خطری
هر کس می تواند به کمردرد ، حتی کودکان و نوجوانان نیز مبتلا شود. این عوامل ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به کمردرد قرار دهد:سنکمر درد هرچه بزرگتر می شوید ، از حدود 30 یا 40 سالگی شروع می شود.
عدم ورزش
عضلات ضعیف و بدون استفاده در کمر و شکم ممکن است منجر به کمردرد شود.
اضافه وزن
اضافه وزن بدن، استرس اضافی را روی کمر شما ایجاد می کند.
بیماری
برخی از بیماری ها مانند انواع آرتروز و سرطان می توانند به کمردرد کمک کنند.
برداشتن اجسام
بلند کردن نادرست استفاده از پشت می تواند منجر به کمردرد شود.شرایط روانیبه نظر می رسد افراد مستعد افسردگی و اضطراب خطر بیشتری برای کمردرد دارند.
سیگار کشیدن
این باعث می شود جریان خون به سمت ستون فقرات پایین بیفتد ، که می تواند بدن شما را از انتقال مواد مغذی کافی به دیسک های پشت شما باز دارد. سیگار کشیدن نیز روند بهبودی را کند می کند.
انحنای غیرطبیعی ستون فقرات
اسکولیوز ، کیفوز و لوردوز همه شرایطی هستند که باعث انحنای غیر طبیعی در ستون فقرات می شوند.
اینها شرایط مادرزادی است که معمولاً برای اولین بار در دوران کودکی یا بزرگسالی تشخیص داده می شود. انحنای غیر طبیعی باعث درد و وضعیت ضعیف می شود.
سایر شرایط
تعدادی شرایط دیگر وجود دارد که باعث کمردرد می شود. این شرایط شامل موارد زیر است:
ورم مفاصل التهاب مفاصل است. فیبرومیالژیا درد و حساسیت طولانی مدت در مفاصل ، ماهیچه ها و تاندون ها است. اسپوندیلیت التهاب مفاصل بین استخوان ستون فقرات است.
کمردرد چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک شما به احتمال زیاد با درخواست یک تاریخچه پزشکی کامل و انجام معاینه کامل جسمی برای تعیین محل احساس درد ، شروع می کند. معاینه بدنی همچنین می تواند تعیین کند که آیا درد تاثیری بر دامنه حرکت شما دارد یا خیر.پزشک همچنین ممکن است رفلکس ها و پاسخ های شما را در مورد احساسات خاص بررسی کند. این امر نشان می دهد که آیا کمردرد در اعصاب شما تأثیر دارد یا خیر.
علائم خاص نیاز به آزمایش بیشتری دارند ، از جمله:
عدم کنترل روده، از دست دادن وزن در بدن
اگر علاوه بر کمردرد ، هر یک از این علائم را تجربه کردید ، فوراً مراقبت پزشکی کنید.
آزمایشات تصویربرداری مانند اشعه X ، اسکن CT ، سونوگرافی و MRI ممکن است لازم باشد تا پزشک شما بتواند موارد زیر را بررسی کند:
مشکلات استخوان ، مشکلات رباط ها و تاندون های پشت شما.
در مورد درد کمر با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند علت را تشخیص دهند و به شما در ایجاد یک برنامه درمانی کمک می کنند که برای شما بهتر باشد.
درمان کمر درد با روش های بدون جراحی:
ورزش
فعالیتهای هوازی منظم با هوای کم اثر – آن دسته از مواردی که به پشت شما صاف نمی شود و لرز نمی زند – می توانند قدرت و استقامت در کمر را افزایش دهند و به عضلات شما اجازه دهند تا عملکرد بهتری داشته باشند. پیاده روی و شنا گزینه های خوبی هستند. با پزشک خود در مورد فعالیتهایی که ممکن است امتحان کنید صحبت کنید.
افزایش قدرت و انعطاف ماهیچه ها
قدرت و انعطاف پذیری ماهیچه ها را ایجاد کنید. تمرینات عضلات شکمی و پشت ، که هسته اصلی شما را تقویت می کند ، به شرایط این ماهیچه ها کمک می کند تا آنها مانند یک کرست طبیعی برای پشت شما کار کنند. انعطاف پذیری در باسن و پاهای فوقانی استخوان های لگن شما را تراز می کند تا احساس کمردرد شما بهبود یابد. پزشک یا فیزیوتراپی شما می تواند به شما بگوید که کدام تمرینات برای شما مناسب است.
داشتن وزن متناسب
اضافه وزن داشتن عضلات پشت را مهار می کند. اگر اضافه وزن دارید ، کاهش وزن می تواند از کمردرد جلوگیری کند.
ترک سیگار
در مورد راه های ترک با پزشک خود صحبت کنید.
از حرکاتی که پیچ و تاب شما را پیچانده پرهیز کنید و از بدن خود به درستی استفاده کنید:
درست ایستادن
در حالت ایستاده موقعیت لگن خود را خنثی حفظ کنید. اگر باید مدت طولانی ایستاده باشید ، یک پا را روی صندلی قرار دهید تا مقداری از فشار را از قسمت تحتانی خود بکشید. وضعیت خوب بدن می تواند استرس روی عضلات کمر را کاهش دهد.
درست نشستن
صندلی هوشمند با پشتی خوب ، بازو و پایه مفصل گردنده را انتخاب کنید. قرار دادن یک بالش یا حوله در قسمت کوچک پشت شما می تواند منحنی طبیعی آن را حفظ کند. زانو و باسن را در سطح خود نگه دارید. حداقل هر نیم ساعت موقعیت خود را مرتباً تغییر دهید.
روش های زندگی
در صورت امکان از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید ، اما اگر باید چیزی سنگین را بلند کنید ، اجازه دهید پاهای شما کار را انجام دهند. پشت خود را صاف نگه دارید – بدون پیچاندن – و فقط در زانو خم شوید. بار را نزدیک بدن خود نگه دارید. اگر جسم سنگین است یا بی دست و پا ، شریکی برای بلند کردن را پیدا کنید.
مراقب باشید!
از آنجا که کمردرد بسیار رایج است ، بسیاری از محصولات نویدبخش درمان و یا تسکین هستند. اما هیچ مدرک قطعی در دست نیست که نشان دهد کفش های ویژه ، درجه کفش ، تکیه گاه پشت ، مبلمان مخصوص طراحی شده یا برنامه های مدیریت استرس برای درمان و یا تسکین درد مناسب است.
علاوه بر این ، به نظر نمی رسد یک نوع تشک مناسب برای افراد کمردرد وجود داشته باشد. احتمالاً این مسئله مربوط به چیزی است که برای شما احساس راحتی می کند.
قسمت پاین کمر به علت بلند کردن سنگ کلان درد شدید پیدا شده که تقریبا به مدت شش سال می گذرد درد آنرا احساس میکنم احساس می کنم که مهره کمر دور شده باشد
راه درمان خانگی آنرا به ما معرفی نماید ممنون سازید
وقتی دردی ۶ سال طول کشیده یک درمان همه جانبه و پیوسته نیاز دارد.درمان خانگی ورزش هایی هست که در اینستاگرام میتوان پیدا کرد