چرا زخم دیابتی به آرامی بهبود می یابد
قند خون بیش از آنچه که فکر کنید، بدن شما را تحت تاثیر قرار می دهد. زمانی که مبتلا به بیماری دیابت هستید، بدن شما انسولین تولید نمی کند و یا به درستی از آن استفاده نمی کند. این مسئله کنترل و مدیریت قند خون شما را دشوارتر می کند. اما تعدادی از مسائل مربوط به سلامتی نیز وجود دارند که باید مراقب آن ها نیز باشید.
دیابت باعث می شود که بدن شما حتی زخم های کوچک را به سختی التیام بخشد. این امر بیماران دیابتی را در معرض خطر عوارضی مانند عفونت قرار می دهد که می تواند به درمان اورژانسی پزشکی و در موارد شدید، قطع عضو نیاز داشته باشد.
در افراد مبتلا به بیماری دیابت به طور معمول زخم ها بر روی پاها پدیدار می شوند، زیرا پاها دقیقا مکانی هستند که ممکن است فرد برای مدت زمان طولانی، زخم را تشخیص ندهد.
به گفته متخصص درمان زخم، مدیریت دیابت تنها به معنای ورزش کردن و کنترل آنچه که می خورید، نیست. بیماران دیابتی باید بدن خود را به طور روزانه معاینه کنند تا از نبود زخم و یا بهبود کامل زخم های ایجاد شده اطمینان حاصل کنند. به دلیل اثرات سطوح بالای گلوکز خون، بیماران دیابتی در معرض خطر عوارض جدی هستند. افرادی که مبتلا به دیابت هستند، باید روزانه پاها و کفش های خود را بازرسی کنند، این کار می تواند از عوارض بعد از بروز زخم های دیابتی جلوگیری کند. اگر متوجه هر گونه زخم یا علائم عفونت شدید سریعا با دکتر زخم خود صحبت کنید.
در ادامه مطلب، سه دلیل وجود دارد که بدانیم چرا زخم های دیابتی به آرامی بهبود می یابند:
قند خون بالا
قند خون بیش از یک عدد در میزان گلوکز شما است. قند خون نقش مهمی در سطح انرژی و همچنین توانایی بدن شما برای درمان زخم ها دارد.
میزان قند خون شما به طرق مختلفی بر روی بدنتان تاثیر می گذارد. سطوح بالای گلوکز می تواند رگ های خونی را خشک و جریان خون را سخت تر کند. این بدان معناست که مواد مغذی و اکسیژن نمی تواند به سلول ها برسد، که در نتیجه بهبود زخم را سخت تر می کند. در دراز مدت فقدان اکسیژن و مواد مغذی باعث مرگ سلولی شده و در نهایت منجر به تشکیل بافت نکروزه و قطع عضو می شود.
حفظ قند خون نرمال می تواند به التیام سریع زخم ها و جراحات کمک کند.
نوروپاتی
دیابت و قند خون بالا می تواند باعث آسیب عصبی ( نوروپاتی دیابتی ) شود. نوروپاتی باعث بی حسی می شود که در نتیجه ممکن است در صورت ایجاد جراحت، شما آن را حس نکنید.
به عنوان مثال، اگر جسمی در کفشتان وجود دارد که باعث زخم شدن پایتان می شود، ممکن است آن را درک نکنید. ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا متوجه وجود زخم شوید، زیرا شما احساس درد نمی کنید.
زخم های کوچک مانند تاول ها ممکن است برای مدت طولانی به خصوص در قسمت پاها، شناسایی نشوند. از آنجا که در افراد مبتلا به دیابت بدن به طور موثر قادر به ترمیم خود نیست، زخم می تواند بدتر شود، و در نهایت به زخم های شدید تبدیل شود. برای پیشگیری از عوارض بعدی، بررسی روزانه بدن برای شناسایی هر نوع آسیب مهم است.
کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن
زمانی که دچار یک بریدگی می شوید، سیستم ایمنی بدن شما مسئول مبارزه با میکروب ها و دیگر مهاجمان خارجی است. اگر میکروب ها در بدن گیر کنند، سیستم ایمنی بدن با آن ها مبارزه کرده و عفونت را متوقف می کند.
با این حال، زمانی که شما مبتلا به دیابت هستید، بدن شما آنزیم ها و هورمون هایی تولید می کند که باعث ضعف سیستم ایمنی شما می شود. این مسئله می تواند منجر به عفونت بیشتر شود و باعث شود که درمان زخم دیابتی طول بکشد.
هنگامی که بیماران دیابتی صدمه ببینند، زخم آن ها باید کنترل شده و مراقبت های لازم برای جلوگیری از عفونت و ابتلا به موارد شدیدتر مانند گانگرن، انجام شود. تمیز و خشک نگه داشتن زخم اولین گام مهم است و عادت های خوب مانند خوردن غذاهای مناسب و داشتن خواب کافی برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است.
Source: geisinger
شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان زخم از شنبه تا پنجشنبه، 9 صبح الی 7 شب با شماره تلفن 02188707779 تماس حاصل فرمایید.
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر به سمت شمال، بالاتر از سه راه بهشتی، بعد از بیمارستان هاجر، روبروی ایستگاه بیآرتی پله اول، ساختمان پزشکان جنب کوچه نادر، پلاک 2109، طبقه منفی یک
برخی از خدمات درمان زخم آسود، مرکز درمان زخم پای دیابتی: