شایع ترین علل کمر درد کدامند؟
کمر درد باعث ایجاد آسیب به رباط های کمر، عضلات و مفاصل فرد و شروع درد می شود. فشار بیش از حد به کمر و اختلالات ناشی از ایستادن باعث کمر درد می شود. مهم ترین شکایات، درد در هنگام کار کردن و از بین رفتن این درد هنگام استراحت است. شدت درد با ایستادن طولانی مدت، راه رفتن و خم شدن بیشتر می شود. کمردرد در هر گروه سنی دیده می شود. شایع ترین گروه محدوده سنی 30 تا 35 سال است. تقریبا 75 تا 85٪ افراد مبتلا به کمردرد هستند.
علل کمر درد کدامند؟
مشکلات زیادی وجود دارد که باعث ایجاد کمر درد می شود. بسیاری از علل، نظیر وضعیت ایستادن، شرایط کاری، فتق دیسک کمری، سرطان ستون فقرات، پوکی استخوان و سل، منجر به کمر درد می شوند. علل دیگر عبارتند از: مشکلات کبد، کلیه و معده. زخم ها و ضربه به کمر نیز ممکن است باعث درد شود. مشکلی که باعث کمر درد می شود، به طور دقیق مورد بررسی قرار می گیرد و درمان می شود.
علل مادرزادی: کمردرد در دوران بارداری و زایمان رایج است. تقریبا 75٪ زنان باردار از کمردرد شکایت دارند. کمردرد در دوران بارداری و زایمان، پس از زایمان خوب می شود. شایع ترین علت کمر درد در دوران بارداری، بار اضافی بر روی ستون فقرات، لگن و کوکسیکس است. کمر درد در هنگام زایمان در قسمت پایین کمر است. علت درد، ناشی از فشار سر کودک به ناحیه پایین کمر است.
تروما: برخی از فعالیت های سرگرم کننده می توانند باعث ایجاد آسیب و کمر درد گردند. نمونه هایی از این فعالیت ها افتادن حین ورزش، پرش به استخر و درگیری با انرژی بالا است. چنین فعالیت هایی سبب دررفتگی، شکستگی ستون فقرات یا سایر مشکلات نخاعی را نشان می دهد. آسیب در ستون فقرات نباید نادیده گرفته شود. اگر به درستی درمان نشود، می تواند به مشکلات سلامتی جدی تبدیل شود. اگرچه این آسیب ها در کوتاه مدت ظاهر نمی شوند، اما در بلند مدت می توانند آسیب های جبران ناپذیری به فرد وارد کنند. بعضی از ضایعات ممکن است چند سال بعد سبب فتق دیسک کمر و تغییر شکل ستون فقرات شود. اگرچه ابتدا مشکلی در نخاع و اعصاب وجود ندارد، اما پس از 10-5 سال، در ستون فقرات کجی و اختلالات دیده می شود.
درد ناشی از فتق دیسک کمری: بین استخوان های مهره ای در کمر، غضروف هایی به نام دیسک وجود دارد. وظیفه دیسک ها این است که ستون فقرات را در صورت ضربه به ستون فقرات مقاوم سازد و توزیع متعادل ضربه را تضمین می کند. دیسک ها به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شوند. دیسک کمر با درد خفیف آغاز می شود و در طول زمان پیشرفت می کند و باعث درد غیر قابل تحمل می شود. با فشار بر روی اعصاب، ممکن است در پاها بی حسی رخ دهد. جدیدترین درمان برای درمان فتق دیسک کمر مداخله جراحی است.
درد ناشی از نرم شدن استخوان: Osteomalacia، یعنی نرم شدن استخوان، معمولا در افراد بالغ دیده می شود. نرم شدن استخوان باعث ضعف عضلانی و درد می شود. علل بسیاری برای نرم شدن استخوان وجود دارد. مهم ترین دلیل کمبود ویتامین D است. اگر ویتامین D در بدن کم باشد، خطر ابتلا به این بیماری بالا است. علاوه بر کمبود ویتامین D، نارسایی کلیه، برخی از انواع سرطان، اختلالات کبدی، مصرف ناکافی شیر و محصولات لبنی، رژیم گیاهخواری و مصرف ناکافی فسفات، باعث نرمی استخوان می شود.
درد عملکردی ناشی از عدم تعادل: عدم تعادل در بدن می تواند باعث کمر درد و سایر مشکلات شود. از درد ناشی از عدم تعادل؛ مشکلات مفصلی لگن، کوتاه بودن یکی از ساق پا، دوره بارداری، انحنای نخاعی مادرزادی می تواند نشان داده شود.
درد کمر ناشی از شرایط التهابی: بعضی از کمردرد ها ناشی از فشار بیش از حد خود فرد است و پس از استراحت و یا با کمک داروهای مسکن، کاهش می یابد. دردهایی که بهبود نمی یابند ممکن است به علل دیگری باشد. به طور کلی، دردی که در افراد زیر 40 سال رخ می دهد و به مدت طولانی ادامه دارد، باید به طور دقیق ارزیابی شود. درد ممکن است ناشی از شرایط التهابی باشد. آرتریت، کمر درد، فیبروزیت، سل ریوی در ستون فقرات ، عفونت ناشی از باکتری در استخوان و عفونت در عضلات می تواند سبب کمر درد شود.
درد ناشی از پوکی استخوان: پوکی استخوان باعث نرم شدن استخوان ها می شود که این هم سبب شکستگی آسان استخوان و درد شدید می شود. عوامل ایجاد کننده پوکی استخوان معمولا کمبود ویتامین D، الکل، یائسگی زود هنگام ، سیگار کشیدن و زندگی کم تحرک است.
شکل گیری تومور در ستون فقرات: تومور اولیه در استخوان های ستون فقرات نیز باعث کمر درد می شود. در عین حال تومور پروستات، متاستاز در قسمت هایی مانند ریه و کلیه نیز سبب درد می شود.
درد ناشی از برخی از اعضای داخلی: مشکلات ناشی از بعضی اعضای بدن مثل کبد، معده و کلیه می تواند کمر درد ایجاد کند. وجود سنگ کلیه و سنگ صفراوی نیز باعث درد شدید می شود.
source: ameliyat.com
مرکز ورزش درمانی آسود، بهترین مرکز طب فیزیکی در تهران
آدرس مطب: تهران، چهار راه جهان کودک، ابتدای خیابان آفریقا، خیابان کیش، پلاک 53
شماره مطب: 09353637983
۱ دیدگاه