اگر اختلالات مفصلی نادیده گرفته شود آسیب زانو ممکن است افزایش یابد. لیزر درمانی زانو به این اختلالات کمک می کند. بنابراین، شناخت اختلالات زانو و تأخیر در مراجعه به متخصص، برای سلامتی ما اهمیت زیادی دارد. کسانی که دارای اختلالات زانو، به ویژه منیسک یا مشکلات بافت همبند هستند، باید فعالیت های ورزشی خود را کاهش دهند. اگر حرفه ای است که نیاز به فعالیت فیزیکی شدید است، اقدامات لازم باید با مشاوره متخصص به کار گرفته شود.
زانو درد با توجه به گروه های سنی به دلایل مختلفی رخ می دهد. فعالیت های حرفه ای و ورزشی نیز عوامل موثر هستند. برخی از اختلالات زانو نیاز به مداخله فوری جراحی دارند، در حالی که بعضی دیگر نیاز به درمان طولانی مدت و توانبخشی دارند. اگر چه شناخته شده ترین بیماری منیسک است، مشکلاتی که ممکن است در زانو اتفاق بیافتد محدود به این نیست. زانو درد نباید نادیده گرفته شود. اگر زانو متورم شده باشد، اگر محدودیت حرکت رخ دهد،اگر در حین پیاده روی احساس غیرطبیعی در زانو وجود داشته باشد،اگر زانو قفل شود حتما به متخصص مراجعه کنید. اگر تورم در زانو با حرارت و تب بالا در ناحیه تورم همراه باشد، ممکن است وضعیتی وجود داشته باشد که نیاز به مداخله فوری جراحی دارد و شما باید بلافاصله به متخصص مراجعه کنید.
فعالیت ورزشی می تواند سبب زانو درد شود:
علل زانو درد عمدتا با توجه به سن، گروه شغلی و شدت فعالیت ورزشی متفاوت است. درد در زانو، ممکن است در اثر آسیب فعالیت های زانو، مشکلات مکانیکی ناشی از علل مختلف یا بیماری های آرتریت باشد. علاوه بر این، نادرا برخی از ناهنجاری ها نیز می تواند باعث زانو درد شود.
نبودن کلاه زانو درست در وسط نیز سبب درد می شود:
کلاه زانو از لحاظ محل تشریحی دقیقا باید وسط زانو باشد، به دلایلی، ممکن است کلاه زانو در وسط نباشد. اگر چه در نگاه اول ممکن است به عنوان یک مشکل بزرگ دیده نشود، اما افراد مبتلا به این ناهنجاری خطر بیشتری برای بروز اختلالات مختلف زانو دارند. این ناهنجاری معمولا علت زانو درد است. اگر کلاه زانو در وسط زانو نباشد،ممکن است در اثر بار اضافی، زانو جا به جا شده و در نتیجه سبب آسیب به غضروف شود. اصطکاک غیر طبیعی در غضروف زیر زانو رخ می دهد. این اصطکاک غیر طبیعی سبب پوکی استخوان می شود که معمولا به عنوان کلسیفیکاسیون شناخته می شود.
هنگام ورزش کردن نباید به زانو فشار آورد:
ورزش برای سلامتی بسیار ضروری است. اما تأکید کرد که ورزش شدید و فشار بیش از حد می تواند باعث ناراحتی های مختلف و حتی آسیب های غیرقابل برگشت شود. به همین دلیل آسیب های رباط زانو و پارگی منیسک به عنوان “بیماری ورزشکار” شناخته می شوند. آسیب های رباط زانو بسیار معمول است. معمولا در طول فعالیت های ورزشی و یا در نتیجه فعالیت های سخت رخ می دهد. منیسک در افرادی که ورزش شدید می کنند و در هنگام کار بیشتر زانو می زنند دیده می شود. ورزشکاران علاوه بر این باید در مورد خطر آسیب به تاندون پاتلا، که باعث عملکرد باز شدن زانو می شود، مراقب باشند. به خصوص در مورد کودکان، باید توجه و حساسیت بیشتری نشان دهیم. فشار بیش از حد هنگام ورزش ، به خصوص برای کودکان خطرناک است. کودکان در طول ورزش می توانند ناراحتی های مختلف زانو را به علت فشار بیش از اندازه تجربه کنند. استخوان ها و غضروف های مفصلی در کودکان بسیار نرم است. فشار بیش از حد می تواند باعث آسیب به بخش غضروف نرم در قسمت قدامی زانو شود و باعث ایجاد ناراحتی های مختلف شود.
تاثیر لیزردرمانی بر روی زانو درد:
مفصل زانو به علت حمل وزن تمام بدن و صرف نیروی اضافی در طول حرکت یا پریدن بسیار مستعد آسیب و درد است. بنابراین احتمالا زانو درد در افرادی که اضافه وزن دارند بسیار قابل توجه است.
اگر در بین شکایت ها و معاینه بیمار ورم، پارگی و مایع در مفصل زانو وجود داشته باشد، درمان ها به بیمار توصیه می شود. درمان جراحی، فیزیوتراپی، PRP و لیزردرمانی شکایات بیمار را کاهش می دهد.
در مهم ترین کلینیک های جهان، تاثیر لیزردرمانی زانو در زانو درد، آسیب غضروف ، فرسایش و به خصوص در کلسیفیکاسیون زانو نشان داده شده است. در درمان برای هر دو زانو یا زانویی که بیمار از درد آن شکایت دارد پس از MRI ، معاینه و آزمایشات و تصمیم گیری برای انجام لیزردرمانی زانو، پرتو لیزر از خارج در موقعیت مناسب به مفصل بین زانو اعمال می شود. لیزر درمانی هیچ عوارض جانبی و درد ندارد. پرتو و طول موج لیزر، با توجه به شکایت و درجه بیمار انتخاب شده و پرتو لیزر به مدت 1 ساعت به زانو اعمال می شود. بیمار با راه رفتن می تواند به زندگی خود ادامه دهد. بعد از اولین جلسه لیزر درمانی، بیمار احساس خوبی می کند و ورم و درد به تدریج کاهش می یابد. درمان با توجه به شکایت بیمار و بیمار متفاوت است. معمولا 2 جلسه در هفته و 3 هفته طول می کشد. در مجموع 6 جلسه لیزر درمانی شکایات درد بیمار را ازبین می برد.
علاوه بر درمان های تزریقی مانند PRP و اسید هیالورونیک که به منظور کمک به بهبود غضروف در بیماران میانسال با کلسیفیکاسیون زانو، لیزردرمانی با اثر درمان طولانی مدت بهترین روش درمان است. ورم در ناحیه ناشی از پارگی منیسک به علت بیماری غضروف، تحت تأثیر لیزر درمانی حل می شود. درد و ورم در ناحیه پس از لیزر درمانی در قالب جلسات از بین می رود.
زانو درد و کلسیفیکاسیون زانو در بیماران چاق رایج هستند. درد و محدودیت حرکت شکایات مهم در این بیماران است. در این بیماران، لیزر درمانی در هر دو زانو یا زانویی که به علت ورم و درد بیمار از آن شکایت می کند انجام می شود و این شکایت ها را از بین می برد. هنگامی که درد، ورم، مایع کاهش می یابد ، شکایت بیمار به شدت ناپدید می شود. بیمار به زندگی سالم و راحت ادامه می دهد.
در بیماران چاق مبتلا به کلسیفیکاسیون زانو، کاهش وزن به میزان قابل توجهی درد را کاهش می دهد.
Source: www.medimagazin.com, www.damartedavileri.com