انواع زخم پا
زخم های مزمن که بدون درمان باقی مانده اند، می توانند تحرک و کیفیت زندگی فرد را کاهش دهند.
زخم های اندام تحتانی بسیاری از بزرگسالان که دچار مشکلات گردش خون هستند را تحت تاثیر قرار می دهد. با وجود اینکه این زخم ها نسبتا شایع هستند، اما فرایند بهبود آن ها می تواند دشوار باشد. حتی زمانی که این زخم ها در حال درمان هستند، ممکن است دوباره شدت یابند. این زخم ها نیاز به مراقبت زیادی دارند و اغلب آلوده و رشد می کنند، باعث درد و محدود شدن حرکت افراد می شوند. زخم پا به ندرت بدون رسیدگی و مداخلات پزشکی درمان می شود، بنابراین ممکن است لازم باشد از درمان های تخصصی برای درمان زخم پا استفاده شود. علیرغم عوارضی که با درمان زخم مزمن همراه است، کیفیت زندگی بیمار نباید تحت تاثیر قرار گیرد. انواع مختلف زخم پا و نکات مراقبت از زخم های رایج پا در ادامه مطلب آورده شده است، پس با همراه باشید.
زخم وریدی
زخم وریدی در پی آسیب دیدن رگ های زیرین پوست پاها ایجاد می شود. زخم وریدی معمولا زیر زانو و در قسمت داخلی ساق پا پیدا می شود. این زخم ها کم عمق و قرمز رنگ هستند اما ممکن است توسط بافت زرد پوشش داده شوند. زخم وریدی معمولا در افرادی که دارای سابقه تورم پا، رگ های واریس و لخته شدن خون هستند، شایع است اما در زنان بیشتر از مردان است. اگر شما از زخم های وریدی رنج می برید ممکن است روش درمانی فشرده سازی پا با بانداژهای فشاری به درمان زخم های شما کمک کند. هرچه سریع تر به مرکز درمان زخم مراجعه کنید.
زخم نوروپاتی ( زخم دیابتی )
زخم نوروپاتی که به عنوان زخم دیابتی نیز شناخته می شود می تواند در هر فردی که به علت اختلالات عصبی و یا بیماری هانسن آسیب دیده است، تاثیر بگذارد. زخم نوروپاتی معمولا در پاها در نقاط فشاری که مستعد تاول زدن هستند، رخ می دهد. زخم های دیابتی معمولا به علت فشار طولانی مدت یا ضربه شدید ایجاد می شود. توجه و مراقبت بیشتر، مانند آزمایش های معمول دیابتی باید برای پیشگیری از تشکیل زخم های نوروپاتی صورت گیرد. این زخم ها بدون مداخلات پزشکی درمان نمی شود. قبل از اینکه زخم نوروپاتی به طور کامل درمان شود، ممکن است متخصص زخم، دبریدمان زخم را توصیه کند.
زخم های شریانی ( ایسکمیک )
اکثر افراد مبتلا به زخم شریانی دچار بیماری های عروقی قلب و یا مغر هستند. این نوع از زخم های پا، عمیق هستند و گاهی اوقات تاندون ها را تحت تاثیر قرار می دهند و معمولا بر روی ساق پا، روی پا، پاشنه پا و بین انگشتان پا تشکیل می شوند. این زخم ها بسیار دردناک هستند اما به ندرت موجب خونریزی می شوند.
زخم فشاری ( بستر )
زخم فشاری یا زخم بستر در بیماران مبتلا به تحرک محدود شایع است و در قسمت های از بدن که تحت فشار طولانی مدت هستند مانند مفصل ران، باسن و پاشنه پا تشکیل می شوند. فشار مداوم بر پوست منجر به محدود شدن جریان خون به منطقه می شود و در نهایت باعث آسیب پوستی می شود. در حالی که زخم های فشاری بیشتر در بیماران مسن رخ می دهد ( زیرا پوست آن ها حساس تر و شکننده تر است )، افرادی که دچار آسیب های ستون فقرات و مغزی می شوند نیز ممکن است دچار زخم بستر ( فشاری ) شوند. برای درمان زخم بستر باید از درمانگر زخم و متخصص زخم کمک خواست.
Source: advancedtissue.com
شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان زخم از شنبه تا پنجشنبه، 9 صبح الی 7 شب با شماره تلفن 02188707779 تماس حاصل فرمایید.
آدرس کلینیک درمان زخم آسود: تهران، خیابان ولیعصر به سمت شمال، بالاتر از سه راه بهشتی، بعد از بیمارستان هاجر، روبروی ایستگاه بیآرتی پله اول، ساختمان پزشکان جنب کوچه نادر، پلاک 2109، طبقه منفی یک
برخی از خدمات درمان زخم آسود، کلینیک درمان زخم :